Deminas
   Jethro

Deminas Jethro siktar på tävlingsbanorna 2020.

Våra mål

Redan 2018 var målet att komma ut i apellen bruks spår, men både 2018 och 2019 har gått om intet på grund av att jag inte varit i form. Självklart har vi tränat både lydnad och spår men inte i tillräcklig omfattning för att det ska duga hela vägen till start. Jethro siktar på 2020 tillsammans med mig.

Patrull tränar vi emellanåt och det är något Jethro gillar riktigt skarpt. Det är inte omöjligt att vi utvecklar våra kunskaper i sporten och kommer ut på tävling också..

Uppnådda mål

Vi har inte kommit till några uppnådda mål, men kommer att jobba starkt mot det 2020.

Deminas Jethro

Deminas Jethro

Vad är bruks spår

Spår ingår som specialmoment inom Svenska Brukshundklubbens bruksprov. I spår ska hunden följa en markbunden vittring av en människa.
En hund som ska tränas till att bli en spårhund, behöver ha ett medfött intresse för sin uppgift vilket de flesta hundar har. Samtidigt så behöver det finnas ett verkligt skäl till varför hunden ska följa ett specifikt spår, den är ju omgiven av massor av spår hela tiden. Det kräver att hunden motiveras att följa spåret för att i dess ände hitta något som är värdefullt.
Inom bruksprov spår finns det fyra klasser som man tävlar i, appell-, lägre-, högre- och elitklass. I elitklassen tävlar man för att få certifikat. När man har tre certifikat blir hunden spårhundschampion. Går det riktigt bra finns chans att tävla i SM. Givetvis finns lydnad med som en del.

Deminas Jethro

Vad är bruks patrull

Patrull är en gren där det förutom spår och lydnad ingår att hunden ska upptäcka luftvittring och ljud från människor inom ett begränsat patrulleringsområde. De klasser man tävlar i är lägre-, högre- och elitklass. I elitklassen tävlar man för att få certifikat. När man har tre certifikat blir hunden spårhundschampion.