Deminas
   Jethro

Deminas Jethro min älskade vän som gladeligen tränar på.

Våra mål

Målet var att 2019 gå ut och tävla i BSL och IGP, tyvärr så föll planerna platt på grund av min hälsa. Men målen kvarstår tidpunkten har blivit flyttad till 2020. IGP och BSL är en sport som jag fastnat för och det är tur att båda mina hundar gillar det lika mycket. Nackdelen med sporten är all tid den tar med träningarna. Det är främst skyddsdelen som tar tid och stor del av plånboken.
Jethro tränar på med skydd, lydnad och spår där vi jobbar mycket med samarbete.
Längre fram i tiden så så kommer vi säkert ut på FH-1 och IFH-2 som är rena spårprov.

Uppnådda mål

Ett av målen blev i alla fall uppfyllda i år och det är att han genomförde BH provet med godkänt reultat. Det är jag mycket nöjd över.
Jethro är en kompis man blir glad av, han utstrålar en sådan tacksamhet och lycka oavsett väder och vind.

Deminas Jethro

Deminas Jethro

Vad är IGP

IGP (Internationell prövningsordning) är en av Svenska Brukshundklubbens tävlingsgrenar. I grenen finns fyra provformer med olika kombinationer av spår, lydnad och skyddsarbete.
IGP-prov - den största provformen är som ett bruksprov, men består av tre avdelningar; spår (A), lydnad (B) och skyddsarbete (C). Alla avdelningarna räknas med i bedömningen. Reglerna för IGP-prov är desamma över hela världen.
För att starta på ett IGP-prov ska hunden ha blivit godkänd på ett BH/VT (BH-prov) (Behörighetsprov). BH/VT-provet består av en lydnadsdel och en trafikdel.

Deminas Jethro

Vad är BSL

BSL (brukshundprov spår lydnad) - är en provform som använder samma klassindelning och består av samma typ av spår och lydnad som i IGP.